Europa houdt fusie van de beurzen tegen

De Europees Commissaris Joaquin Almunia is van plan om de fusie tussen de beursexploitanten NYSE Euronext en Deutsche Börse blokkeren.

Dit schrijft de Financial Times op haar website. NYSE Euronext sprak in een verklaring de berichten tegen en zei helemaal nog niets te hebben gehoord van de Europese Commissie.

Volgens de grote beursonderneming zijn aan de Europese Commissie ,,duidelijk de voordelen van een combinatie aangetoond”. Een officiële beslissing van de Commissie volgt op 9 februari en daarvoor wil NYSE Euronext niet ingaan op eventuele speculaties. Volgens de Financial Times heeft Almunia overigens wel degelijk de partijen al ingelicht over zijn voornemen.

De voorgenomen fusie stuitte in Brussel op veel verzet, waardoor de twee beurzen zich al eerder genoodzaakt zagen om verscheidene voorstellen voor concessies te doen om toch groen licht te krijgen. Toch kwamen er wel berichten dat zou de Europese Commissie uiteindelijk gunstig zou zijn gestemd over de fusie. Maar de recente geruchten spreken dat weer tegen.

Bron: RTL.nl

This entry was posted in Beleggen, Europa, Nieuws Beurs and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.

Subscribe without commenting